5000 miles verder...
Door: Rob en Louise
Blijf op de hoogte en volg Rob
26 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Spartanburg
Zijn we inmiddels aangekomen in Spartanburg. Na Cape Breton zijn we maandag ochtend vroeg (17 okt.) vertrokken richting Québec city. Na twaalf uur rijden besloten we ergens vlak bij de stad te overnachten. Echter was het erg slecht weer de volgende dag en daar houden wij niet zo van… Dus besloten we door te rijden naar Montreal. Montreal moet een leuke stad zijn maar, met regen, kou en wind is er niets te beleven. Dus vanuit Montreal ook weer doorgereden naar een klein dorpje tussen Montreal en Toronto in. Een erg mooie plaats om te overnachten bij een natuurgebied dat 1000 islands heet. Waar de naam vandaan kwam zagen we de volgende ochtend snel genoeg. Allemaal eilandjes in een grote rivier/ meer.
Van daaruit was het nog maar een klein stukje (+/- vijf uur rijden ;-) ) naar de Niagara falls. Ondanks dat het slecht weer was en koud, waren de watervallen zo indrukwekkend dat we graag wilden blijven (inmiddels was het alweer donderdag). ’s-Avonds hebben we lekker gegeten bij het Hardrock café van Niagara en daarna nog een wandeling gemaakt langs de watervallen die prachtig verlicht zijn in het donker. In de stad zelf zijn alleen de watervallen leuk. Voor de rest is het een groot circus van attracties voor kinderen.
We hadden een mooi goedkoop hotel gevonden in het hartje van Niagara dus dat was echt ideaal. De volgende dag zijn we op een kleine tour achter de watervallen langs gegaan. Dat was echt indrukwekkend. De miljoenen liters water die per minuut naar beneden donderen. Overweldigend!
Na die tour zijn we vanwege het slechte weer naar een vlindertuin gegaan met hele andere vlindersoorten dan Artis heeft. Jullie begrijpen dan ook wel dat Louise het fantastisch vond :-D.
Vervolgens besloten we vanwege het weer alvast richting Mike en Eugenia te rijden in Spartanburg. Toen we hun belden bleek echter dat ze toevallig dat weekend in Saint Louis, Missouri zouden verblijven omdat Mike daar werkt. En hartelijk als iedereen hier is nodigde Eugenia ons meteen uit “omdat Saint Louis ook zo’n leuke stad is”. Dus na wat wikken en wegen, wij onderweg naar Saint Louis. Omdat het makkelijker voor ons was hebben we de afstand in een keer gereden (zo ongeveer 12 uur). Het voordeel was dat we daardoor vier dagen rust hadden. Het nadeel… we arriveerden pas om half een ‘s-nachts.
Mike heeft een appartement in de binnenstad van Saint Louis. Een fantastisch mooie locatie als uitvalsbasis voor ons dus! En omdat Mike en Eugenia naar een baseball game in Indiana gingen en twee nachten weg zouden zijn hadden we het weekend het appartement voor ons zelf. Echt luxe!
De hele zaterdag hebben we door de stad gelopen. Zo hebben we de Arch bezocht. Een monument van bijna 200 meter hoog en ontzettend mooi gemaakt! We zijn ook omhoog gegaan in claustrofobische karretjes met als resultaat een fantastisch uitzicht over de stad en hebben een film over de geschiedenis van de V.S. gezien. Heel indrukwekkend hoe twee personen de complete Missouri River hebben gevolgd (o.a. dwars door de Rocky Mountains) naar de Stille oceaan (de kust van Calefornië en omhoog). En hoe ze de hulp van indianen hebben gekregen die later zijn afgeslacht. Het verhaal is te lang om zo te vertellen maar het was wel een heel indrukwekkend verhaal. De Arch staat dan ook voor de gateway to the west. Want vanuit Saint Louis zijn de eerste stappen gezet naar het westen. Dus kun je nagaan dat alle steden ten westen van de Missippi nog geen 200 jaar oud zijn.
Daarna zijn we lekker gaan eten in een oud station dat is omgebouwd tot winkelcentrum en vervolgens lopend naar de Budweiser brouwerij gegaan. Het was iets verder lopen dan we dachten (ongeveer 4 mijl) maar dan hadden we ons sportmoment ook weer gehad. De tour door de brouwerij was erg leuk en daarna mochten we gratis biertjes proeven. Nog leuker :-D!!!
Het leuke aan Saint Louis is dat vrijwel alle activiteiten gratis zijn! Dus de zondag hebben we gespendeerd in de dierentuin. Een 30 hectare grote dierentuin met hele andere diersoorten dan we in Nederland in de dierentuinen hebben en gratis. Dat is echt heel apart, een dierentuin kan hier bestaan vanwege alle donaties die rijke particulieren doen. Daarnaast hadden we ook nog eens fantastisch mooi weer dus echt een dag om te genieten! Zondagmiddag kwamen ook Mike en Eugenia weer terug van hun trip en hebben ze ons mee uit eten genomen bij een restaurant bovenop een (kleine) wolkenkrabber. Dus we hebben gegeten met een fantastisch uitzicht over de stad!
Wat ook leuk is om te vertellen dat de St. Louis Cardinals (het baseball team) de World series heeft behaald. Een serie van zeven wedstrijden om het landskampioenschap. Die moesten worden gespeeld tegen Texas en op het moment van schrijven zijn er vier wedstrijden gespeeld. Drie gewonnen, twee verloren. Het behalen van de World series is behoorlijk bijzonder omdat het zo een grote competitie is. Vergelijkbaar met Europees kampioen voetbal worden. De inwoners van St. Louis zijn dan ook erg trots op hun team en lopen twee weken lang in Cardinals kleding.
De naam Cardinal komt van een kleine rode vogel. De kardinaals vogel die veel voorkomt rondom St. Louis. Grappig was dat we er eentje tegen kwamen die de dierentuin als thuis gekozen had. Die heeft Louise dus mooi op de foto gekregen!
En toen was het weekend alweer voorbij. Maandag zijn we alsnog vertrokken naar Spartanburg, South Carolina. We reden door Nashville, Tenessee. Home of the country Music. De hoofdstraat zag er uit als een straat in een oude westernmovie en midden op de dag was er al overal live muziek te horen. Erg leuk om even te stoppen voor een lunch natuurlijk. Vervolgens vijf uur verder zijn we aangekomen in Spartanburg. Veel van de omgeving hebben we nog niet gezien maar wat we gezien hebben is mooi! we verblijven deze week in een onwijs mooi en groot huis. We hebben onze eigen grote slaapkamer met badkamer en zo meteen gaan we even in de jacuzzi. Dit wordt echt een week om weer even lekker te relaxen en tot rust te komen van al dat reizen :-D.
Vrijdag vertrekken we waarschijnlijk naar New Orleans. Misschien dat we daar met een omweg heen gaan maar dat zien we nog wel. We hebben de tijd en we genieten!
Ook heb ik inmiddels weer nieuwe foto's kunnen plaatsen. Ik verwijder de oude foto's om ruimte te kunnen maken voor de nieuwe foto's. Bedankt voor al jullie leuke reacties en zodra we weer op een andere plek zijn met goede internet verbinding zullen we weer een verhaaltje plaatsen. Want dat was in st. Louis even niet mogelijk.
Groetjes Rob en Louise
26 Oktober 2011 - 13:55
Ans:
Hallo Rob & Louise,
"Wow" !! Jullie hebben echt een goed idee van de enorme grootte van Noord America! Indrukwekkend hoe jullie de miles op eten (zoals ze hier zeggen).
Jullie zien inderdaad wel enkele van de leukste amerikaanse steden, en ik ben benieuwd naar het bericht van New Orleans. heel leuk om jullie gebeurtenissen te volgen!
groetjes,
Ans -
26 Oktober 2011 - 13:59
Jeanneke:
Zo te zien gaat het jullie daar erg goed af! Geniet ervan!
Liefs uit het winderige, maar zonnige zeeland!
Jeanneke -
26 Oktober 2011 - 17:26
Marie :
wat leuk om al jullie avonturen en ervaringen te lezen!! leuke foto's ook vooral die ene met die boog denk dus dat monument de Arch echt mooi!!
geniet nog maar lekker maar dat jullie wel zo te lezen
goetjes van ons -
26 Oktober 2011 - 18:10
O En O Mars,:
Als ik mijn laptop opstart en er staat weer een brief op vergeet ik alles en laat mijn eten aanbranden.
Ontzettend leuk om jullie belevenissen te volgen.
Bij G en T al enthousiaste verhalen gehoord over de familiehuizen waar jullie mogen logeren en wat zijn de Niagarafalls geweldig, prachtige foto.s
jullie hebben nu weer mooi weer zie ik
Is er niet een saus die 1000 islands heet of ben ik daar helemaal naast?
Want is het eten lekker dat jullie her en der moeten nuttigen?
groetjes tot de volgende keer.
26 Oktober 2011 - 21:53
Sjanien:
Mooie reis met veel mooie foto's. Heb het goed ! Lieve groet -
27 Oktober 2011 - 21:23
Catrien:
Hallo Rob en Louise,
Mijn complimenten voor jullie verhalen en foto's. Lekker om te lezen en de foto's vullen jullie verhaal goed aan.
Ik zie uit naar de volgende keer.
Liefs Catrien