Rocky Mountains, Grand Canyon en Las Vegas
Door: Rob en Louise
Blijf op de hoogte en volg Rob
16 November 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
De volgende dag was het tijd om naar Durango te gaan in Colorado. Maar eerst moesten we Allison even uitzwaaien die richting Austin ging om een staatskampioenschap cross country te rennen. Dat is een big deal hier en de hele school liep dan ook uit om ze uit te zwaaien en ze werden de county uitgeleid met politiebegeleiding. Leuk om mee te maken maar wel typisch Amerikaans.
De route richting Durango ging dwars door de Rocky Mountains heen en was adembenemend mooi! Op verscheidene plaatsen lag sneeuw en achteraf hebben we mazzel gehad dat we geen sneeuwkettingen nodig hadden.
Eenmaal aangekomen in Durango ging het alleen niet zo goed met Louise. Ze had al een paar dagen flink buikgriep en nu ook nog hele erge kramp erbij. We eindigden op de eerste hulp van het ziekenhuis in Durango en een ding is zeker, ze leveren geen half werk hier. Louise kreeg een infuus met een zoutoplossing, bloedtesten en nierfunctie check. Gelukkig uiteindelijk niets ernstigs, alleen een flink vocht tekort. Met wat medicijnvoorschriften werd ze weer weggestuurd. Doordat het zout/vocht infuus de oplossing bleek te zijn, was Louise ook weer behoorlijk opgeknapt dus dat was erg fijn. Hebben we dit ook weer meegemaakt...
De volgende dag was het dan eindelijk tijd om de omgeving te gaan verkennen. We zijn naar Mesa Verde gereden. Een natuurpark waar 750 jaar geleden Indianen bakstenen gebouwen hebbeng geplaatst tegen een overhellende rotswand aan. Erg interessant en indrukwekkend om te zien. Vervolgens zijn we doorgereden richting de grand Canyon. De afstanden lijken lang maar in werkelijkheid valt het wel mee. Van Dalhart naar Durango was maar vier uurtjes rijden en van Mesa verde naar de Grand Canyon ook. Onderweg naar de Grand Canyon zijn we ook nog even naar het vier statenpunt geweest. Jaja we konden daar in vier staten tegelijk staan. Toch een hele prestatie :-P. Het ging om de staten: Texas, Colorado, Arizona en Utah.
Doordat het al donker was toen we aankwamen hebben we overnacht in een goedkoop motel vlak bij de Grand Canyon. De volgende ochtend hebben we dan ook lekker rustig aan gedaan en zijn we naar de Grand Canyon gereden. Het landschap onderweg was echt compleet het tegenovergestelde van de Rocky Mountains. De enige overeenkomsten waren misschien de kleine bevolkingsdichtheid en het berglandschap. Maar het noorden van Arizona is echt niemandsland. Officieel is het land van de Navajo indianen, maar die leven een leven van alcolisme, werkeloosheid en inkomsten vanuit de verkoop van belastingvrije sigaretten en casino’s. Verder kun je ook niets met het land omdat het woestijn is.
De Grand Canyon daarintegen is omringd door bossen. En ontzettend indrukwekkend om te zien. Het is natuurlijk niet voor niets de Grand Canyon! Alleen na een kwartier in de diepte gestaard te hebben was het voor ons ook wel weer prima. Je kon ook allemaal tochten naar beneden maken maar die waren echt ontzettend duur en het was behoorlijk koud dus zijn we op weg gegaan naar Flagstaff.
O ja, “We love Veteransday”!!! Alles wat betreft natuurparken, monumenten, musea enz... is gratis tijdens dat weekend. Best leuk als je toevallig veel bezoekt :-D. Maar goed, verder met Flagstaff. Flagstaff is een klein stadje 1.5 uur rijden van de Grand Canyon. Het stadje heeft een historisch centrum wat best leuk is om doorheen te lopen. Verder is het stadje erg klein en valt er niet zoveel te beleven. ’S-Avonds zijn we naar de film gegaan. J. Edgar is een film over de man die de FBI heeft opgericht. Het was een erg mooie film om te zien.
De volgende dag was het zondag, een goede reden dus om lekker uit te slapen. Na rond een uur of elf te hebben uitgecheckt was het tijd voor Las Vegas. Las Vegas was 3 uurtjes rijden en we passeerden ook weer een tijdszone waardoor we een uur terug in de tijd gingen. We hadden dan ook meer dan genoeg tijd om de Hooverdam te bezoeken. Dat lag toch op de route... Verder veranderde ook het klimaat weer in ons voordeel, we kunnen weer lekker in een t-schirt de straat op. De Hooverdam was erg indrukwekkend om te zien en echt gigantisch (zoals bijna alles in de V.S. groot is voor onze begrippen). Verder daar rustig gewandeld, terassje gepakt en vervolgens het laatste stuk naar Las Vegas gereden.
Wat in de V.S. ideaal is, is dat bijna elk motel WIFI heeft. Voor Vegas had Louise dan ook een hotel ontzettend goedkoop kunnen boeken op loopafstand van de strip. De rest van de avond/ nacht en een deel van de volgende dag hebben we dan ook besteed aan ons vergapen aan alle overdaad op de strip. De hotels die gigantisch over de top zijn in allerlei thema’s, de casino’s, de show en de mensen... Fantastisch om een keer mee te maken, maar je ogen en oren krijgen nooit rust...
Het leuke was dat we de best veel tijd hebben besteed aan een beetje gokken op de goedkope apperaten en uiteindelijk met winst weggingen. Het mooiste om te zien vonden we de fonteinshow van het Bellagio. Die hebben we een keer of vijf gezien zowel vanaf de straat, als vanaf de top van de eiffeltoren. Ja ook Las Vegas heeft een eiffeltoren :-D... Daarnaast hebben we het Venetian, MGM, Mirage enz... van binnen gezien. De secret garden van Siegfried en Roy bezocht. Dat is een kleine dierentuin midden in het Mirage hotel met: dolfijnen, leeuwen, witte tijgers, gewone tijgers en panters. De strip in Las Vegas is gewoonweg spectaculair! We weten dat er nog veel meer om te bekijken was in Vegas, zoals het oude centrum. Wij vonden het alleen wel weer mooi geweest en zijn richting Bakersfield vertrokken in Calefornie. Dat was ongeveer 4.5 uur rijden dus goed te doen.
’s-Avonds kwamen we aan bij Pete en Agnes. Pete is een broer van de jongens in Texas en Eugenia. 13 jaar geleden heeft Louise daar al eens zes weken gelogeerd. Het was dus erg leuk om weer eens terug te komen na zo een lange tijd.
De volgende dag besloten we om weer een rustig dagje te hebben. Zo hebben we de was gedaan, de auto gewassen en een rondleiding gekregen over het bedrijf. Pete heeft niet zoveel koeien, maar wel veel akkerbouw en notenbomen. Erg leuk om te zien. Daarnaast hebben we nog wat getoerd door een prachtig natuurgebied met heel veel soorten vogels.
Vandaag hebben Pete en Agnes ons meegnomen richting de kust. Calefornie staat bekend om haar wijn. We zijn dan ook naar verscheidene wijnproeverijen geweest, hebben heerlijk geluncht aan de kust, walvissen gezien toen we over de pier liepen en gewoon heerlijk genoten. Het was echt een mooie dag en genieten van het goede leven...
Morgen vertrekken we naar Tom en Mary Lou. Mary Lou is de jongste zus van het gezin De Jong. Onderweg zullen we stoppen bij het bos van de Seqoua trees. De gigantische bomen... Verder zullen we na het weekend route 1 langs de kust naar beneden rijden. Dit moet geweldig om te zien zijn. Thanksgiving (dat is volgende week donderdag) vieren we bij Anita en Mark (Anita is weer een zus van Mary Lou en Pete). Ook weer familie dus :-D. En ja, dan kun je dit alweer onze laatste loodjes in de V.S. noemen, want over 2 ½e week vertrekken we naar Costa Rica...
Groetjes Rob en Louise
17 November 2011 - 08:25
Kris:
Wat maken jullie toch veel mee! leuk om te lezen.
De auto doet het dus goed;) je rijdt toch veel kilometers...
Veel plezier de komende dagen en we lezen het wel weer :D
liefs Kris en Elina -
17 November 2011 - 09:36
Ivo Van Den Akker:
Mooi om te lezen, doet mij ook weer denken aan de mooie tijd in Las Vegas;)
Veel plezier bij de volgende avonturen!!
17 November 2011 - 15:40
Tonny:
Hoi lieve Rob en Louise wat weer een leuk verslag en wat zien jullie toch veel. Ik vind het ook heel erg leuk dat jullie de fam. bezoeken wij weten dat die het ontzetten op prijs stellen dat jullie komen en jullie meer als welkom overal zijn. Nou we spreken elkaar vast nog wel via skype voor jullie naar Costa Rica vertrekken.
x Tonny
17 November 2011 - 15:40
Tonny:
x Tonny
18 November 2011 - 08:21
Chris V V:
Hey,
Leuk om te horen dat jullie het naar jullie zin hebben. Nog heel veel plezier daar.
Groetjes Chris -
18 November 2011 - 17:43
Nita:
Wat maken jullie een prachtige reis.
Jullie zien te veel om te kunnen onthouden.
Gelukkig maken jullie veel foto's dan kun je later nog een keer genieten.
Liefs Wijnand en Nita -
18 November 2011 - 18:02
Marion:
Leuke verhalen! ben erg benieuwd naar hoe Costa Rica gaat zijn..
post was erg snel, heb vandaag al jullie kaartje gekregen en de oorbellen zijn erg mooi, bedankt :D -
18 November 2011 - 20:46
O En O Mars,:
Ik hoop dat je weer helemaal in orde bent Louise , want het is wel spannend om in een ziekenhuis in het buitenland te liggen.
Wat een prachtige fotoos van de dolfijnen heb je gemaakt. En Las Vegas is ook een belevenis die je nooit meer vergeet. Maar ik zag in Rob zijn ogen echte dollartekens verschijnen. Goed om maar weer verder te rijden . Ik ben alweer razend nieuwsgierig wat jullie zullen beleven in Costa Rica. -
18 November 2011 - 21:50
Lieve Rob en Louise,
Super weer om zo te lezen, het klinkt zo onwerkelijk: eventjes naar Las Vegas en de Grand Canyon alsof het niks is. Over 2,5 zit Noord-Amerika er alweer op, maar ach... dan gaan we naar Costa Rica! Aaah heerlijk lijkt me dat! Bevalt het uit de koffer leven nog een beetje, want dat moet je natuurlijk wel kunnen. Geniet van al het weerzien met families en van jullie (eerste?) thanksgiving natuurlijk! Louise, ik hoop dat je je nu weer helemaal goed voelt en zoiets vervelends niet meer zal gebeuren, want ondanks alle goede zorg, heb je het toch liever niet. Morgen komt Ingrid hier, daar heb ik ontzettend veel zin in. Als het kon kwam ik ook bij jullie op bezoek!
Geniet maar weer!! Liefs Suzanne -
18 November 2011 - 22:06
Lieve Rob en Louise,
Geniet maar weer!! Liefs Suzanne -
22 November 2011 - 15:32
Jan&Thea:
Zó leuk om te lezen en wat een prachtige foto's!! Wat een avonturen en wat vliegt de tijd hè, geniet nog even in de V.S. en alvast goede reis naar Costa Rica! -
22 November 2011 - 21:13
Ingrid:
Mooi, mooi, mooi! Ik kom net terug uit Florence en moet zeggen dat dat toch een hele andere orde van mooi is, maar toch! Eet smakelijk van de Thanksgiving turkey en ook in Californië dikke knuffels voor onze lieve familie!
Geniet verder, en pas op jullie zelf!
Liefs -
24 November 2011 - 19:06
Ineke En Ben:
dag Rob en Louise,
Goed dat jullie nog gezond zijn en weer over nieuwe avonturen kunnen verhalen.
Behalve het reisverslag zijn de foto's ook erg mooi.
Ben heeft ook ooit, lang geleden, genoten van een autotocht over de 101,
langs de Pacific.